Superstjernen Hardwell klar for Palmesus

Tradisjonen tro leveres det star quality med verdensstjerne-DJs på plakaten for årets Palmesus-utgave som markerer vårt storstilte 10-års jubileum på Bystranda i Kristiansand – for i tillegg til allerede klare Martin Garrix har vi gleden av å servere deg ikonet Hardwell som en av flere bekreftede toppnavn fra den elektroniske delen av musikkuniverset.

Hardwell er mannen som både har toppet DJ Mags årlige kåring over verdens beste DJer to år på rad, og forblitt I toppen stort sett gjennom hele karrieren. Nuff said?

Robbert van de Corput fra Breda i Nederland er rett og slett en gjenomført dyktig DJ og produsent med fokus på det gode håndverket. Og at han er en populær artist er en underdrivelse. I fjor sommer slo han verdensrekorden for lengste gjesteliste, med over 100.000 private gjester under en konsert i India. Det er mange venner, selv for en artist som hevder å ha spilt i alle land i verden, inklusiv samtlige av verdens aller største EDM-festivaler.

Og nå er superstjerne-DJen klar for å rocke Bystranda! 

«De siste par årene har vi levert ypperste verdensklasse i closing-slotene, med Armin van Buuren og Dimitri Vegas & Like i 2017, og derfor er det ekstra gledelig å kunne gi publikum to av de desidert største navnene i verden i år igjen med Martin Garrix og Hardwell. Jeg får gåsehud bare av å tenke på hvor rått det blir i sommer, og er allerede i gang med dagdrømmingen!» sier festsjef Leif Fosselie.

Hardwell braste inn på scenen med bootlegen "Show Me Love vs. Be" i 2009, men hadde allerede ligget i hardtrening som DJ siden han var tretten. I tillegg til å være en seriøst bra DJ har han også produsert en lang rekke singler, som "Encoded", "Zero 76”, “Cobra” og “Sally”. Listen over folk han har samarbeidet med begynner også å bli hyggelig lesning. La oss i hvert fall nevne Knife Party, Nicky Romero, Rihanna, Aviciii og Tiësto. Ikke småtterier!

De siste årene har vært fullt av milepæler for Hardwell. Debutalbumet United We Are nådde bl.a. førsteplass i mer enn 20 land, tett etterfulgt av låta “Mad World” i samarbeid med vokalisten Jack Reese. Låta toppet Beatports lister og ble en av de aller største låtene sommeren 2015, ja, for ikke si hele året. Duoen fulgte nylig opp samarbeidet med bangeren “Run Wild”, og det er akkurat det du kommer til å gjøre når Hardwell inntar mainstage på Palmesus!

De siste årene har Hardwell vært nominert til utallige IDMA-titler (International Dance Music Awards) og får du ikke nok av hans über-digge progressive house bør du sjekke ut det månedlige radioprogrammet Hardwell on Air. Timesvis med mannens egne låter og personlige favoritter. Det er kanskje lenge siden verdens beste DJ satt hjemme på gutterommet, men han har definitivt ikke glemt at det er musikken som kommer først. Alltid.

Van de Corput er også en fyr med hjerte for andre mennesker, og hans United We Are Foundation er med å hjelpe vanskeligstilte barn til en bedre utdanning. Det står det mæd respekt av! Det er lett å forestille seg at DJer i samme liga som Hardwell enkelt kunne levd et liv i sus og dus, men denna karen er så hardtarbeidene og målrettet at man bare må lette på capsen. Noe også den ferske dokumentaren I Am Hardwell Living The Dream er et bevis på. Filmen følger Hardwell rundt verden på 35 ulike konserter, der han blant annet fyller berømte Madison Square Garden i New York til randen.

Det var som tiåring at Robbert bestemte seg for å drive med elektronisk musikk, etter å ha sett en dokumentar på tv om legendene Tiësto, Armin van Buuren og Ferry Corsten. I dag er nok det mange unge folk som ser dokumentaren om Hardwell og tenker akkurat det samme. At Nederland har blitt hjemlandet for denne typen elektornisk musikk er ikke tilfeldig, og når superstjerner som Hardwell leder vei, er vi i trygge hender i mange år framover.

Vi gleder oss til å se en av verdens aller, aller største DJs levere på Palmesus! Det blir et enestående inferno av show, pyro, heftige rytmer og basslinjer! Kjør da!