Verdens største rapgruppe klare!

Den amerikanske vidundertrioen Migos er bekreftet som headliner til årets Palmesus, i den første av en rekke kommende 2018-slipp som skal danne line-upen til det allerede utsolgte 10-årsjubileet for Skandinavias største strandfest på Bystranda i Kristiansand, 6.-7. juli.

Fra før er verdens desidert største DJ, nederlandske Martin Garrix, allerede bekreftet men nå er altså hyperaktuelle Migos klar til å riste Bystranda med sine dirrende basslinjer, kompromissløse produksjoner og glitrende låtrepertoar fra albumet Culture II som ble sluppet globalt for drøye to uker siden – og følgelig erobret førsteplassen på Billboards Top 200-albumliste.


Responsen på oppfølgeren fra fullengder-debuten i 2017, Culture, har ikke latt vente på seg for det som med god margin er den største kontemporære rapgruppen i verden akkurat nå. Etter bare 24 timer lå Culture II med førsteplass i  50 land med over 50 millioner streams, og hvis man tar med Offset (den ene av tre familiemedlemmer som utgjør gruppa), okkuperte Migos hele seks av ti låter på topp-10 lista på Spotify i USA. Og enda fortsetter albumsuksessen å vokse inn i himmelen.

For etter bare én uke ble Culture II det første albumet siden Beatles som tangerer engelskmennenes rekord fra 1964, med hele 14 låter inne på Billboard Hot 100.

Kanskje ikke så rart, når albumet på sedvanlig vis serverer rytmisk fengende autotune-rapping med et helt uslåelig stjernelag i manesjen. For både enkeltvis og som gruppe blir det meste Quavo, Takeoff og nevnte Offset tar i til gull, godt hjulpet av features og produksjoner fra et stjernelag av dimensjoner bestående av Pharrell, Drake, Post Malone, Cardi B, Gucci Mane, Nicki Minaj, Travis Scott, Ty Dollah $ign og ikke minst 21 Savage. 


For festivalsjef Leif Fosselie er det en gledens dag:

"Vi har store ambisjoner om å skape en helt uforglemmelig Palmesus-utgave i sommer som på mange måter blir en eneste stor feiring av våre 10 års med strandfest nede i vannkanten på Bystranda, og derfor er det veldig stas å lande det ene førstevalget etter det andre! Migos er trolig den mest aktuelle gruppen uansett sjanger akkurat nå, og det at vi klarte å booke dem synes jeg er fantastisk motiverende men også bekreftende på den posisjonen vi etter hvert har opparbeidet oss.”

Migos slo gjennom for alvor med låta ”Versace” i 2013, og har siden den gang på frenetisk vis jobbet i studio med nye prosjekter som bl.a. kulminerte i den Grammy-nominerte monsterhiten ”Bad and Boujee” med Lil Uzi Vert som per dags dato har rundet over en halv milliard streams. Nå kommer imidlertid Migos tilbake til Norge for å levere et sceneshow uten like på landets mest moshpit-vennlige strand – større og mer aktuelle enn noen gang.

For Palmesus sin del er dette bare begynnelsen da flere gigantslipp er ventet utover vinteren og våren. Og for Migos fortsetter suksessen, både som gruppe og som enkeltmedlemmer. Quavos låt med Post Malone, "Congratulations", er eksempelvis allerede på toppen av alt av hitlister – bare på YouTube nærmer videoen seg milliarden! Se den og flere andre under her!

Tips en venn